Spring naar de inhoud

Garden Center Quality Awards

Wordt uw bedrijf het beste tuincentrum of het beste plantencentrum van Vlaanderen?

GARDEN-CENTRE-QUALITY-AWARDS-ster

Voor de 6° keer organiseert BTV/ABJ de felbegeerde Garden Centre Quality Awards. Daarbij kunnen de BTV en ABJ leden deelnemen aan de verkiezing van 3 laureaten:

  • Beste tuincentrum van Vlaanderen
  • Beste plantencentrum van Vlaanderen
  • Beste tuincentrum van Wallonië

De winnaars van de vorige editie waren Tuincentrum Thiels uit Booischot, Inter Arbo uit Vlezenbeek en Oh Green Tournai.

Hoe werkt het?

Op twee verschillende momenten (piekperiode voorjaar en piekperiode najaar) zullen telkens 2 juryleden uw zaak bezoeken. Via een checklist zal de zaak op heel veel punten beoordeeld worden. Daarbij dragen we er zorg voor dat alle deelnemende zaken op vergelijkbare momenten bezocht worden, bvb niet net nà het weekend.

Van 1 tot 5 sterren

Afhankelijk van het puntentotaal, gebeurt er een omzetting naar ‘sterren’. Elk deelnemend tuincentrum krijgt een sterrenstatus van 1 tot 5 sterren. Elk deelnemend bedrijf krijgt door BTV digitaal materiaal aangeleverd met de betreffende sterrenstatus, dat in 2023 en 2024 gebruikt kan worden voor publicitaire doeleinden.

Een feestelijke uitreiking

De feestelijke uitreiking van de Awards zal begin 2023 plaatsvinden. Op die avond worden alle winnaars bekend gemaakt, ook een uniek netwerkmoment voor de tuincentra en hun leveranciers.

Elke deelnemer ontvangt een expertiseverslag

Elke deelnemer ontvangt bij de uitreiking een gedetailleerd expertiseverslag met de persoonlijke scores. Dat is een interessant werkinstrument omdat u ziet op welke punten u goed of minder scoort. Het verslag bevat nuttige tips om de (eventuele) zwakkere punten van de bedrijfsvoering bij te spijkeren. De vertrouwelijkheid van dit verslag wordt gegarandeerd. Het wordt enkel aan het betreffende bedrijf overhandigd.

Wie beoordeelt uw bedrijf?

We leggen momenteel de laatste hand aan de samenstelling van de jury en de definitie en de weging van de  beoordelingscriteria, vanuit een ambitie hier zo objectief en professioneel mogelijk te zijn.

Hoe deelnemen?

Inschrijven tot uiterlijk 10 april